Hudföryngring

IPL-behandling är en ljusbehandling som kan används för hudföryngring. Ljuset stimulerar huden och gör så huden skapar kollagen. Det gör att huden blir mer elastisk och spänsten ökar.

Man kan förlora kollagen genom att tex sola eller när huden åldras naturligt.

Med IPL-behandling har vi fått en ljusbehandling som ger hudföryngring genom att återställa hudens ungdomliga elasticitet på ett enkelt och effektivt sätt.

IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud.

Vid IPL-behandling läggs en gel på huden och en ljusstråle överförs via en glasprisma. En IPL behandling rekommenderas att upprepa 4-6 gånger med ca 3 veckors mellanrum. Det gör man för att på ett efektift sätt få huden att börja skapa kollagen igen och där av få en bra hudföryngring. Med IPL är det oftast inga problem att behandla större områden som tex hela ansiktet.

Behandlingen hjälper i ca 5 år och efter det bör man i samråd med din läkare lägga upp en plan för framtida behandlingar.

IPL kan i vissa fall hjälpa perssoner med hudsjukdomen rosacea. Rosacea blir ofta mindre aktiv när man gör en IPL-behandling och hudrodnaden och de ytliga blodkärlen minskar.

IPL behandlingar leder ofta till rodnader men skapar inga sårskorpor eller andra besvär.

 

Lämna en kommentar